İSTANBULDA HAFRİYAT 0546 4320482

Bir Hafriyat Modeli Olarak Saha Dışı Hafriyat
İnşaat alanındaki en önemli ve belki de kapsamlı çalışmalar arasında hafriyat önemli bir yerdedir. Gerek yıkım veya tünel kazma gibi alanlarda ihtiyaç duyulan hafriyatla ilgili çalışmalar arasında moloz yığınlarının izinli döküm sahalarına transferidir. Bu aşamada, yüklenici firmanın ilgili mevzuat ve yönetmelikler çerçevesinde hareket ederek, atıkların kontrollü şekilde dönüşümünü sağlaması lazımdır. Ancak ülkemizde, buna dair mevzuat ve yönetmelikleri es geçerek, hafriyattan çıkan moloz veya atıkların uygunsuz yerlere dökülmesi söz konusudur.
Saha dışı hafriyat nedir?
Hafriyatla ilgili çalışma modellerinden birisini ifade eden saha dışı faaliyetler, yıkım veya tünel kazma gibi icralardan sonra ortaya çıkan molozların saha dışına döküm sahasına transferini ifade ediyor. Bu sürecin yüklenicisi olan firmanın yönetmelik ve mevzuatlara aykırı hareket etmeden moloz ve atıkları uygun yerlere götürmesi lazımdır. Bu durum, hafriyat firmasıyla sözleşme imzalayan kurum için de dikkat edilmesi gereken ve takip edilmesi beklenilen bir durumdur. Hafriyatı yüklenici firmanın yanlış uygulamaları, sözleşmeye taraf olan herkesimi mağdur edebilir.
Saha dışı hafriyat hizmeti sunan şirketin daha önceli referans ve çalışmalarının incelenmesi lazımdır. Böylece firmaya güven duyulabilir ve çalışmak için sözleşme imzalanabilir. Ancak daha öncesinde uygunsuz yere moloz ve atık bırakan bir firma profiline rastlanılması halinde çalışmamakla ilgili tercihte bulunmanız daha doğru bir tavır olabilir. Hafriyatın belirlenen noktalara transferi konusundaki denetim ve takiplerin çoğalmasıyla beraber mevzuat dışına çıkılmasının sınırları daraltılıyor. Ancak yine de, firma seçiminde titiz davranılması gerekebilir.
Saha içi hafriyat modeline gelince, proje çalışma alanı içerisinde gereklilik arz eden transferin projenin içerisinde stoklanması veya değerlendirilmesini işlemidir. Kum,grovak toprak vb malzemenin bir noktadan bir noktaya taşınması veya inşaatla ilgili diğer gereçlerin nakli gibi. Hafriyat ihtiyacı, proje kapsamına göre genişleyebilir ve farklı çalışma modelleriyle değişik taleplerin karşılanmasını sağlayabilir.
Hafriyat firması seçerken dikkat edilecekler

Referansları bulunan ve kurumsal bir anlayışla hizmet sunabilecek firmalar seçilmelidir. Böylelikle, hafriyat çalışmalarından elde edilmek istenilen hedefin gerçekleşmesi sağlanılabilir. Hem saha dışı hafriyat tecrübesi, hem de saha içi hafriyat deneyimi bulunan şirketlerin tercih edilebilirliği daha fazladır.

Sahadışı ve saha içi hafriyatlarınız ile ilgili lütfen iletişime geçiniz...

Ay Maden
05464320482
istanbulhafriyat

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OCAK TAŞI

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK KUMU

BAHÇE TOPRAĞI